Автоматизация за цени и промоции на електронни магазини.

Стратегии и тактики за бърз стокооборот (http://dynamicpricing.ai/)

Софтуерът ДинамикПрайсинг автоматизира откриването на конкурентни оферти и оптимизира цени на база: продажби, складови наличности, продуктови посещения, доставни цени, върнати продукти, логистични разходи и др. Системата позволява на потребителите да задават правила, политики за ценообразуване и марджин гардове, без помощта на IT специалисти.

В основата на продукта стоят софтуерни роботи, които ежедневно „преминават“ през конкурентни сайтове и събират данни за цени, промоции и наличности. На тази база се анализира, кои стоки се продават със значителна надценка спрямо конкуренцията или твърде евтино. Имайки предвид подобни данни, както и допълнителни, се задават правила като:

  • За продуктова група X искам да бъда 2% по-скъп от най-евтината цена на пазара за същия продукт спрямо моите Топ 5 конкуренти и да имам минимална печалба от 15%.
  • Ако продукт Y е повече от 90 дни на склад и продажбите са по-малко от 75% спрямо началното количество, искам цената да съвпада с минималната на пазара спрямо моите Топ 10 конкуренти и да има минимална печалба от 20%.

Подобни правила калкулират препоръчителни цени или директно сменят цените в онлайн магазините, като отменят рутинната човешка работа. Освен с правила, системата дава възможност и за ръчна смяна на цени, както и работа в напълно автономен режим с помощта на модели и алгоритми от изкуствен интелект.

ДинамикПрайсинг предлага също редица маркетингови възможности като: промо асистенти, фийдове за кампании на продукти с голяма вероятност за конверсия, маркетингови анализи за нови стоки, нови марки и продуктови категории.

Продуктът се предлага като абонаментна услуга. Работи в браузър и не се налага инсталиране, за да го ползвате. В момента ценообразува: спортни стоки, електроника, хранителни продукти, очила, дрехи, козметика, стоки за офис, дом, градина и др.

Използването на ДинамикПрайсинг води до повече продажби и увеличение на печалбата. Пригоден е както за мениджъри така и за оперативен персонал и служи като единна система отговаряща за всичко свързано с вашите цени.

DynamicPricing.ai e член на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА).

Share this post