Запознайте се с ефективни бизнес партньори, работещи в областта на електронната търговия

9-те победители на първия Digital Quаlity Mark (DQM) в Полша в областта на електронната търговия гарантират най-добрите налични веднага AI, SaaS и маркетингови решения. Бързина, съчетана с качество, като пазарни очаквания, намери отражение в иновативната формула на състезанието със същото име, комбинирано със състезание за представяне на продукти. Тези характеристики бяха съчетани с прозрачността на конкуренцията и съответствието на регистрациите в конкурса с очакванията на бизнес средата, в съответствие с намерението на организатора, Камарата на цифровата икономика (e-Chamber).

Ето какво още компаниите, наградени с DQM, могат да предложат на по-широкия пазар на електронна търговия в началото на 2024 г.

Формулата за състезание Digital Quality Mark даде възможност да се разгледат качеството и ефективността на решенията на AI, SaaS и маркетинг агенциите в съответните области на електронната търговия, съответстващи на категориите на конкуренцията. На 8 януари във Варшава 12 представители на компаниите, състезаващи се за титлата DQM, имаха възможност да взаимодействат с журито по време на състезанието по пичинг и да наблюдават резултата от гласуването в реално време. В резултат на това DQM беше присъден на 9 компании, които показаха най-висок стандарт на решения.

Запознайте се с победителите

В категория АГЕНЦИЯ класирането е както следва:

1.         Strix

2.         Sempai

3.         Media4U

Челните три в категория: SAAS E-COMMERCE са:

1.         eparagony.pl

2.         Voucheryfi

3.         ‘merce.com

В категорията AI TOOL DQM отива при:

1.         Algolytics

2.         Sovva

3.         Apifonica

Същевременно електронната камара осигури правен одит в реално време на състезанието.

Но не става въпрос само за победителите. Предварителните оценки за Digital Quality Mark и списък с номинирани позволяват на онлайн магазините да получат задълбочен и бърз преглед на десетки AI/SaaS решения за електронна търговия и достъп до списък с компании и решения, които експертите в индустрията смятат, че заслужават внимание по отношение на онлайн маркетинга. От друга страна, отличието позволява на победителите да достигнат до широк пазар благодарение на препоръка, подкрепена от мнението на жури, състоящо се от експерти и професионалисти в индустрията. Освен това, чрез работа в мрежа и конструктивна обратна връзка между клиента и технологичното решение, компаниите и доставчиците на услуги могат да подобрят своите собствени продуктови портфолиа.

Необходимостта ражда решения

Списъкът с кандидатите, проверени с Digital Quality Mark, е гаранция, че ще работите с най-добрите. Всеки ден много предприемачи са бомбардирани с десетки бизнес предложения, услуги и инструменти, които би трябвало да помогнат. Не всички обаче са добри и надеждни. Следователно, като използвате услуги и инструменти, които са положително оценени в състезанието Digital Quality Mark, можете да гарантирате, че имате по-голям шанс да инвестирате парите и времето си добре и да успеете в бизнеса.”– Лукаш Киерос, главен изпълнителен директор на Glosel.

“Полският пазар за електронна търговия вече е достатъчно зрял, за да въведе система за сертифициране за различни видове услуги. Що се отнася до полския пазар, ние имаме десетки, понякога стотици агенции или доставчици, занимаващи се с определена област или определено решение, и като мениджър за електронна търговия смятам, че даването на възможност както на младите, така и на по-опитните бизнеси в електронната търговия за техните услуги да бъдат оценени е много добро решение. – Йоана Квятковска, заместник изпълнителен директор на Kubota.

Всичко това гарантира, че компаниите/решенията на пазара предоставят много високо качество на услугата – това е от една страна. Второ, става въпрос за еталон за останалите, чиято амбиция е да бъдат надеждни и отворени за работа с бизнес средата, както се изисква.

“Изборът на правилните технологии е ключов от стратегическа гледна точка, особено в електронната търговия. Използването на правилното ИТ решение допринася за подобряване на клиентското изживяване и оптимизиране на оперативните процеси.“ – смята Пьотр Трушковски, ръководител на Allegro Business, член на журито на DQM.

Друг член на журито, Maciej Jakubowski, главен технологичен директор в Empik, изтъква необходимостта от признаване на качествени решения: От гледна точка на въображението AI е технология, която подобрява почти всеки аспект от операциите на една организация. На практика обаче използването на AI все още е изправено пред множество организационни или технологични предизвикателства. Като такова, моето очакване от състезанието за DQM беше да възнагради решения, където разликата между въображаемото и практическото приложение на AI е най-малка.

Готов за изпълнение

Камарата на цифровата икономика е индустриална организация, която подкрепя електронната търговия на много нива, стратегически и на ad hoc основа.

“Тази необходимост забелязахме още през предния сезон. Онлайн магазините ни споделиха за проблемите си с проверката – по бърз и надежден начин – на решенията за поддръжка на бизнеса. – казва Patrycja Sass-Staniszewska, президент на e-Camber, представяйки идеята зад DQM. “В случая ставаше въпрос за относително бърза реакция и надеждно сканиране на пазара в това отношение. Ходът на състезанието показа, че опитът е успешен и необходим”- подчертава тя.

По този начин, независимо дали става въпрос за киберсигурност, UX дизайн или технологични иновации, e-Chamber преследва мисията си за дигитална бизнес трансформация на най-високо ниво на сложност. Състезанието DQM и състезанието за представяне ще продължат с ръководени от бизнеса проекти в настоящото и следващите издания през следващата година.

Уникален процес на проверка

“За Algolytics наградата DQM е признание и начин да подчертаем това, което правим заедно с нашите клиенти. Това показва, че инвестицията в данни е област, която се отплаща. Искаме повече компании да участват в подобни състезания, защото това показва същността на проблема, който разглеждаме” – Пьотр Бигун, главен оперативен директор на Algolytics, победител на 1-во място в категорията AI Tool.

“DQM е мястото за иновативни решения, които отговарят на нуждите на растящия пазар и бизнеса. Така че, ако Вашата компания или екип работят върху решения, определено си струва да ги покажете на света. DQM е състезание, което Ви позволява да бъдете признати. – Цезари Пирзан, главен изпълнителен директор на eparagony.pl, победител на 1-во място в категорията SaaS e-Commerce.

“DQM е състезание, което награждава Вашия подход и качество за решенията за електронна търговия, които предоставяте. Струва си да участвате в подобни инициативи, за да образовате пазара и да покажете как се развива този пазар и кога се появяват нови играчи, предоставящи високо качество. Ние сме доста млада индустрия, така че всички подобни инициативи, които създават и изграждат този пазар, както и създават и изграждат определени стандарти, са много важни, така че искахме да участваме в това. Горди сме, че спечелихме първо място в категорията агенция в първото издание на този конкурс. Надявам се това да е сигнал за другите какво да правят и как да се развиват. Преди всичко това ще бъде от полза за пазара и всички клиенти, тъй като качеството на услугите и определените стандарти ще се подобрят с времето. – Борис Скраба, главен изпълнителен директор на Strix, победител на 1-во място в категория Агенция.

За повече информация, моля посетете: https://digitalqualitymark.eu/

Одитор по конкурса: Адвокатско дружество Quidea.

Международният патронаж бе осигурен от: Ecommerce Europe, Българската Е-комерс Асоциация (БЕА) и Serpact.

Share this post