Тази статия е предоставена от The Chamber of Digital Economy (Poland) – партньор на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА)

Стартирането на международния конкурс Performance Marketing Diamonds EU на 4 януари означава, че агенциите, издателите, медийните къщи и марките влизат в предизвикателство, което ще обобщи техните годишни постижения. Това е шестото издание на конкурса на Полската камарата за цифрова икономика (e-Chamber). Журито ще оценява проекти, реализирани на 27-те пазара на Европейския съюз. Performance Marketing Diamonds EU (PMD 2024) е единственото полско състезание за маркетинг за ефективност и афилиейт индустрията с обхват, който демонстрира международния престиж на професионалистите в дигиталния маркетинг.

Бързият растеж на дигиталния маркетинга съответства на нарастващата сила на електронната търговия и обратното. Хората, които стоят зад тази обратна връзка, може да бъдат аплодирани в много среди, но в този случай светлината на прожекторите ще бъде върху динамичната и иновативна област на маркетинга на дигиталното представяне. И, както в предишните издания, e-Chamber ще търси диаманти за шести път в своя уникален международен конкурс, който ще се проведе през 2024 г. Това ще позволи на бизнесите да вземат участие в Performance Marketing Diamonds EU, PMD 2024 г., за да сравнят своите постижения и да покажат своите иновации на по-широк пазар.

Ускоряваме това, което можете да видите навсякъде около Вас

В свят, в който бизнес решенията, базирани на данни, и прецизното таргетиране царуват, конкурсът се разширява с нови категории, за да подчертае допълнително растежа на тази част от електронната търговия. Новостите за 2024 г. са:

● Най-ефективна платена кампания за търсене (Performance & Affiliate Marketing pillar);

● Най-предизвикателна кампания за ефективност (Performance & Affiliate Marketing pillar);

● Think-out-of-the-box кампания (Creative Performance pillar);

● Най-креативно използване на AI (Creative Performance pillar);

● ROI на кампания за съдържание за електронна търговия (Content Performance pillar);

● Най-ефективно видео съдържание (Content Performance pillar);

● Най-ефективна кампания за търговия на дребно (Strategy Performance pillar).

Новите категории са отговор на времето, което бележи бързото развитие на алгоритмите, промените в потребителското поведение, както и трансформацията на бизнеса и платформите. Тези явления оказват силно влияние върху пазар, който, както винаги, цени иновациите, гъвкавостта и готовността за постоянна промяна.

Гореспоменатите ценности неизменно се предоставят от агенции, компании, издатели и медийни къщи, работещи в областта на маркетинга за ефективност и афилиейт маркетинга.  

Кой, ако не ние

„Конкурсът в целия ЕС показва силата на полския дигитален маркетинг. Достигнахме ниво на зрялост, което си заслужава да бъде показано на широката публика. Кампаниите и бизнес моделите, създадени от местни агенции, са решения, които могат да бъдат мащабирани в световен мащаб“, казва Патриция Сас-Станишевска, президент на Камарата на цифровата икономика, с убеденост, напомняйки атмосферата на първия от конкурсите, организирани от електронната камара през 2024. „Зад всяка успешна кампания стои екип от хора, които работят неуморно, за да реализират идеите на практика. А що се отнася до конкурса, ние никога не забравяме, че технологията е инструмент в ръцете на човека,” – добавя тя.

Международният обхват и изграждането на престиж в европейски мащаб е най-важната стойност на конкурса, което се изразява във факта, че конкурсът PMD 2024 е уникална възможност за полските компании да покажат своите дейности и постижения извън Полша, за да осигурят непрекъснатост на бизнеса чрез увеличаване на експозицията. За фирми, които провеждат кампании за ефективност в други европейски страни, от друга страна, това е възможност да представят дейността си в Полша.


„Наградите на конкурса PMD 2024 се присъждат на агенции, медийни къщи и марки, чиито кампании значително са се отличили в конкурса. Изборът на победителите не е лесна задача, тъй като маркетингът на ефективността в Полша и други страни от Европейския съюз се развива много бързо всяка година. През 2024 г. e-Chamber вече организира 6-ото издание на конкурса Performance Marketing Diamonds EU, чието всяко следващо издание привлича рекорден интерес. Убедена съм, че и тази година ще имаме възможността да оценим проекти, базирани на нестандартни концепции и с по-голям обхват от преди. С участието си в конкурса Performance Marketing Diamonds EU получавате възможността да спечелите наградите Performance Marketing Diamonds и да представите своите проекти на експерти от Полша и други страни от ЕС. От все сърце Ви насърчавам да участвате в конкурса!“ – казва Анастасия Бурянова, координатор на 6-тото издание на Performance Marketing Diamonds EU 2024.

Диамантите са вечни

На заключителната гала на петото издание на PMD, състояла се на 25 май 2023 г., разбрахме имената на спечелилите компании и агенции в 12-те категории на конкурса. Титлата Изпълнителна агенция на годината отново бе присъдена на Sales Tube. Наградата за марка на годината спечели Decathlon. Наградата Grand Prix отиде при Cube Group.

Постиженията на всички победители в PMD демонстрират колективните усилия на екипите и отразяват културата на сътрудничество, страстта и стремежа към отлично представяне – такова е състоянието на индустрията на прага на старата и новата година. Това е и покана за амбициозни екипи да се представят по-отблизо в професионален конкурс, наблюдаван от адвокатска кантора Sowiński & Partners като одитор.

… и вие сте в играта

Победителите ще бъдат избрани въз основа на участие в четири области: ефективност и афилиейт маркетинг, творческа ефективност, ефективност на съдържанието и ефективност на стратегията. Освен това журито ще присъди награди в основните категории. По време на гала състезанието ще разберем и кои ще получат основните награди и Grand Prix, признание за най-добрите от най-добрите.

Регистрациите за шестото издание на най-големия международен конкурс, посветен на маркетинга за ефективност и афилиейт маркетинга, трябва да бъдат изпратени на английски език до 5 февруари 2024 г. на предоставения линк. Очаква номинираните да бъдат обявени на 23 април. Гала награждаването е насрочено за 25 май 2024 г. Всяка година интересът към събитието расте, така че е препоръчително да не отлагате Вашето решение за участие.

Българска Е-комерс Асоциация (БЕА) е сред международните партньори на конкурса.

E-chamber създава диаманти – Вашият екип ги заслужава!

За повече информация относно конкурса, моля посетете уебсайта https://pmdiamonds.eu/


Share this post